March 26, 2013

Jef, the Brussels King of Snails























Chez Jef et Fils Escargots is an institution in Brussels. 
You can find Jef himself at the Bourse in the center of Brussels and his annex in Anderlecht.  
Delicious snails in their broth are served in a plastic cup for €5, with a glass of white or rose wine available for  €2. 
Jef must be about 70 now, he started this job when he was 13 working with his mother, he enjoys his trade a lot and... his succession is assured. 
http://www.nordeclair.fr/france-monde/la-longue-vie-des-caricoles-bruxelloises-ia28b0n59505

26 comments:

  1. GREAT photos, great post.
    Thank you.

    ReplyDelete
  2. Daar wil ik best wel eens een omwegje voor maken! Vind het heerlijk om wat escargots met een glaasje wijn te proeven.

    ReplyDelete
    Replies
    1. als ik de latere commentaren bekijk, ben je eerder een uitzondering, vrees ik!

      Delete
  3. Escargot on the street. I find that absolutely amazing.

    ReplyDelete
  4. Definitely not what you'd find on the streets of Seattle!!! Fun shots for the day, Anni, as always! Hope your week is going well!

    ReplyDelete
  5. BOnsoir j'adore les escargots je vais donc passer bise

    ReplyDelete
  6. ik eet zowat alles Anni, maar escargots zullen ze aan mij niet verkopen

    groeten

    ReplyDelete
  7. Zo Brussels als het maar kan... Heerlijk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopelijk blijft hij en zijn commerce daar nog lang staan, of je er nu van gebruik maakt of niet, of je nu die slakjes lust of niet..

      Delete
  8. mmmmmm, lekkere Brusselse karakollen! mooie foto's! groetjes, Hilde

    ReplyDelete
  9. Escargots heb ik nooit gegeten en denk niet dat ik het nog ga doen ooit....

    ReplyDelete
  10. I've never tried snails. One of these days, i'll work up the courage. I've heard they're delicious. Sometimes it takes me years to try the best things.. i'm such a procrastinator!

    ReplyDelete
  11. that is pretty cool all that time selling snails

    ReplyDelete
  12. Hallo Anni,
    Hij heeft wel gemoderniseerd! Vroeger gebeurde het op een stootkar en een geëmailleerde kuip boven een koolvuurtje :-)
    Groetjes, Frans

    ReplyDelete
    Replies
    1. heb jij dat nog gekend, Frans?
      het ziet er nu ook niet zo modern uit
      maar dat is de charme

      Delete
  13. On ne trouve plus beaucoup de marchands d'escargots sur les marchés français. Il y a quelques années, il y en avait un Place des Fêtes, à Paris, mais il a disparu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. entretemps tu devrais avoir une liste de 'choses à faire en Belgique', Alain

      Delete
  14. Niks voor mij, Anni !
    Lie(f)s.

    ReplyDelete
  15. I would love to buy some escargots from Jef, or from anyone for that matter – this is not something you can find easily in the US – maybe in an expensive French restaurant, and that’s it. When I go to Paris I always try to eat some or my cousin will cook some for me as she knows that this is one of the dishes I miss here. Thanks for coming to my blog. I had not heard about the gees bend in Alabama – I read about it on the web, it’s quite something.

    ReplyDelete
    Replies
    1. it is funny, Vagabonde, that the Europeans or some of them find the idea attractive,
      other won't ever consider trying the escargots
      thanks for your visit
      glad I could tell you something about AL you did not know yet!

      Delete
  16. samen met een lekker sausjes, hmmmm Annie. Groetjes, Dietmut

    ReplyDelete
  17. Hi,
    I am so happy that you blogged about these lovely people and great, great place. I wanted to write about them after i tried their unforgettable snails with spices. It is exactly my idea of a treasure!
    Thanks

    ReplyDelete