This plaque at the bottom of the sculpture pole shows the title "Melting Pot" and says that 19 faces of people represent the cultural life of Brussels: "Facial expressions of pleasure engender a sense of shared indulgence".
Enjoying mussels is one of the things to do when visiting Belgium. Many restaurants in Brussels, especially those located around the Grand Place, have them on the menu.
I agree that Belgium can not claim sole propriety to mussels and fact is that the origin of the served mussels often is to be found in France or the Netherlands. Nevertheless, Belgians consider moules frites, or mussels with fries as a national dish which is of course the reason why I show them to conclude my little series on Brussselicious.
http://culinarytravel.about.com//od/internationaltravel/tp/BelgianFoodieGuide.htm
http://www.foodwise.be/2012/05/mussels-with-belgian-fries-for-food.html
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Bier! natuurlijk ook, hoe kan ik dat vergeten.
ReplyDeleteHeb deze week in de krant gelezen dat de Belgen de grootste mossel-eters ter wereld zijn. En waarschijnlijk ook de grootste champagne en bierdrinkers, chocolade-eters,... wat zijn we toch een fijn land :)
Fijn weekend en een prettige nationale feestdag
Elektra
Wat me steeds verwondert is dat buitenlanders ons steevast met wafels associëren...
ReplyDeleteIk denk dat bier, chocolade, frieten en mosselen toch typischer zijn voor België dan wafels!
Je brengt hier wel een interessante reeks!
Ik vind de beelden toch wel grappig, zo uitvergroot kijk je weer anders tegen de dagelijkse dingen aan.
ReplyDeleteI lived in France for a number of years. It took me awhile to figure out that moules frites didn't mean fried mussels. Once I got that down, I enjoyed moules frites many times! :)
ReplyDeleteMmm I love mussels. Have a good weekend Diane
ReplyDeleteBier en mosselen mmmmm...lekker gewoon. Wat leven we toch in een culinair verfijnd land @->--
ReplyDeleteFijne feestdag morgen!
Ciao, che voglia di cozze che mi hai fatto venire. Buon fine settimana.
ReplyDeleteAntonela
Ciao, che voglia di cozze che mi hai fatto venire. Buon fine settimana.
ReplyDeleteAntonela
Anni,
ReplyDeleteI really like the first image with the smiling faces of Belgium. That is really cool!
I'm not much of a seafood eater and have never tried mussels... :)
I love the image of the smiling faces of Belgium, too, Anni! I love mussels!! Hope you have a great weekend!
ReplyDeleteSo cool photos :)
ReplyDeleteThanks for visit.
http://ilkavontorok.blogspot.com/
Brussels, Mussels and beer, if this is not a good combination, what is?
ReplyDeleteGreetings,
Filip
Hallo Anni
ReplyDeleteJa dat bier hoort er natuurlijk ook bij.
Groeten Bets
Mosselen, ik vind ze heerlijk en we eten ze wel regelmatig. Wij eten er stokbrood met kruidenboter bij, mmmmmmmmmmmmmm lekker. Met wafels heb ik de belgen nog nooit geassosieerd, wel heerlijke Vlaamse frieten.
ReplyDeleteBonne fête demain! Belles photos!
ReplyDeleteHallo Anni,
ReplyDeleteEen mooie afsluiter van deze aangename reeks!
Groetjes en prettige feestdag,
Frans
They are certainly fun sculptures and something different.
ReplyDeleteSo cool this Brusselicious series!
ReplyDeleteAnche se non mi piace molto l'arte moderna devo dire che queste sculture, come le precedenti, mi interessano. Buona domenica.
ReplyDeleteI like the idea of the first sculpture, but it does look a tad bit creepy... :)
ReplyDeleteFrankrijk? In Parijs heb ik ooit de beste oesters gegeten, maar voor de beste mosselen denk ik zeker niet terug een Yerseke maar aan "Aux Armes de Bruxelles".
ReplyDeleteMoules au vin blanc, Mmmm!!
Het is natuurlijk reeds een 20tal jaren geleden ;-)